El cura sueco que triunfa en Instagram por sus rutinas de crossfit

Oskar Arngården es un sacerdote sueco que ama el crossfit. Se ha vuelto muy reconocido en redes sociales por compartir sus rutinas de entrenamiento y sus sermones. Gracias a su su tez de piel, su barba poblada y sus ojos ojos azules el cura es comparado con Chris Hemsworth, el actor que le da vida al superhéroe Thor en las películas de ‘Avengers’.

Oskar comenzó a explorar su vida religiosa luego de finalizar sus estudios y, con 27 años, decidió entregarse de lleno al evangelio convirtiéndose en sacerdote. Incluso en su pierna derecha tiene tatuada una frase del Salmo 23: ‘El Señor es mi pastor, nada me faltará’.

Publicidad

El sacerdote muestra en su perfil el intenso entrenamiento que realiza para conseguir la buena forma física que presenta. Este pastor luterano es la sensación de las redes sociales y, actualmente, cuenta con más de 98 mil en su cuenta de Instagram. En su perfil, él mismo se define como “un cura en la Iglesia de Suecia con gran pasión por el entrenamiento”.

Su nombre en Instagram es elocuente con su pasión: @crossfitpriest. El sueco, aparte de ser sacerdote, es entrenador de un gimnasio y en su pasado también ha practicado deportes como artes marciales mixtas, boxeo tailandés y golf. Junto con las imágenes o los videos que comparte en redes sociales, el sacerdote incluye textos en los que va relatando los pormenores de sus rutinas.

“100 sentadillas con 2 minutos de descanso, 20 minutos de amrap, 14 calorías con skierg, swing con pesa rusa de 12 kilos, 8 saltos de caja”. Esta es una de las descripciones que escribe el cura ‘fit’ en sus publicaciones.

Entre sus videos y fotos de ejercicios hay burpees, push press, lunges, sentadillas, snatch y muchos más. El sueco le ‘dio un vuelco’ a los parámetros comunes de la vida sacerdotal.

Arngården se ha convertido en un verdadero ‘influencer‘ gracias a las sesiones deportivas y sermones religiosos que comparte en sus publicaciones. Pero no todo es deporte. Ademas de los vídeos y fotos que comparte en el gimnasio, el sacerdote tiene imágenes relacionadas a su vocación en las que se le ve bautizando niños, casando parejas o impartiendo clases de catequesis.

View this post on Instagram

I bibeln hittar vi berättelsen om hur två lärjungar till Jesus är på väg till Emmaus. Detta efter att han arresterats och dödats. De båda lärjungarna är såklart sorgsna över det som hänt. Jesus som hade uppstått tog följe med dem utan att de kände igen honom. När de gick på vägen tillsammans frågade Jesus vad de talade om. Till svar fick han: ”Du måste vara den ende som har varit i Jerusalem och inte vet vad som har hänt där under dessa dagar.” Jesus visste men frågade ändå de båda: "Vad har hänt"? (Luk 24:13-19) – Varför är vi så rädda för att tala om det som gör ont? Under ganska lång tid mådde jag dåligt, jag trodde att de skulle gå över om jag bara lät det vara (Nej, tiden läker inte alla sår). Efter ett tag började livet kännas meningslöst. Jag var ledsen stor del av tiden, utan att jag egentligen visste varför. Vissa stunder kom jag inte upp ur soffan, utan satt bara och stirrade. – Min självbild var att jag ensam skulle kunna klara allt, alla sorger, alla motgångar. Så tänkte jag om mig själv under lång tid. Tills den dagen då jag insåg att det faktiskt inte gick. Jag behövde hjälp! Det blev extremt jobbigt att erkänna, men det var först då som jag kunde närma mig någon chans till läkning. Efter att ha fått antidepressiv medicin kom den viktigaste insikten av dem alla; Om jag var öppen med hur jag mådde, om jag berättade om det jag bar på så kändes det mycket bättre. Jag fann att det fanns de som faktiskt lyssnade på mig, som brydde sig, som älskade mig oavsett. Människor som lät mig att helt och fullt ut få vara öppen med mina sår. – När Jesus frågar lärjungarna ”Vad som hade hänt”, var han fullt medveten om varför de var ledsna. Det var ju på grund av hans död. De bar en djup sorg. Men genom att fråga så fick han dem till att själva berätta, de fick själva sätta ord på sin smärta. – Det Jesus lär är viktigt, det har jag själv djupt fått erfara. Och jag längtar efter en värld där vi välkomnas vara öppna med våra sår. Där smärta och sorger inte behöver gömmas i rädsla för vad andra ska tycka. Där vi inte behöver låtsas som att allt är bra när det inte är det. Min övertygelse är att öppenhet är det bästa vi kan göra för att läka våra inre sår.

A post shared by Oskar (@crossfitpriest) on

View this post on Instagram

Joh 13:34-35 ”Ett nytt bud ger jag er: att ni skall äls­ka varand­ra. Så som jag har äls­kat er skall också ni äls­ka varand­ra. Al­la skall förstå att ni är mi­na lärjung­ar om ni vi­sar varand­ra kärlek.” – Bibelvers som betyder mycket. Svårt att leva upp till alla gånger dock. Mycket av den kristna tron handlar just om kärlek och att älska varandra. Även om jag samtidigt upplever att ”gruppen” kristna för den sakens skull inte är bättre än andra på det. Samt att det även inom kyrkan kan variera mycket kring vad man anser det betyda att älska, och konsekvenserna av det…… Men de är väll det som också gör det hela lite mer spännande 🙂 – Att det just är ett småkomplicerat ämne… Själv tänker jag att det inte har så mycket med känslor att göra. Utan där det står i relation till att vi alla är skapade till Guds avbild. Vilket gör något i mötet med människor, och hur jag bör försöka bemöta alla…. även de som jag känslomässigt inte tycker om… Dock mycket lättare sagt än gjort. —— #svenskakyrkan #kärlek

A post shared by Oskar (@crossfitpriest) on

 

Escrito por
Más de Eme de Mujer

Alerta boda: estas son las celebrities que se casarán en el 2020

Este 2020 estará repleto de amor, muchas parejas darán el sí luego...
Leer más